Ontwikkelen bij Trekpleister

Studeren én werkervaring opdoen? Bij Trekpleister kan het!

Enthousiast en met oprechte aandacht je klanten adviseren, producten aanvullen, vracht uitpakken in het magazijn of kassa draaien: werken bij Trekpleister is elk moment van de dag weer anders. Wat wel altijd hetzelfde is? Dat je onderdeel bent van een leuk en hecht team! Kom werken en leren bij Trekpleister, we kijken uit naar je komst! Er zijn zowel mogelijkheden voor BBL als BOL. Kies het traject dat bij jou past!

Werken en leren (BBL)

Heb jij een middelbareschooldiploma op zak en wil je lekker veel werken en af en toe in de schoolbanken of met je neus in de boeken zitten? Wij bieden de mogelijkheid om werken, leren én verdienen te combineren. Benieuwd of het iets voor jou is? Lees even mee!

Alles wat je leert direct in de praktijk brengen én (bij)verdienen, wat wil je nog meer?

Meer … voor jou! Je kent misschien één van onze 200(!) filialen, van onze voordeelpakkers of van onze ‘meer drogist voor jou’-jingle. Maar we zijn niet alleen drogist, maar ook ‘school’ en ‘werkgever’ voor jou. Wij bieden bij Trekpleister namelijk banen waarin jij een opleiding mét werken combineert. En wist je dat onze opleidingen vaak korter zijn dan op een ROC en dat je tijdens je opleiding al lekker bijverdient? Waarom jij dit wil? Simpel, niet fulltime in de schoolbanken, alles wat je leert direct in de praktijk brengen én (bij)verdienen. Maar… er is meer!

 • De opleiding is korter dan bij ROC’s. In 1 tot 1,5 jaar haal jij 2(!) erkende diploma’s. Nog sneller écht gaan verdienen dus.
 • Lesdagen zijn onder werktijd. Zo kan je buiten werktijd chillen met vrienden óf vriendinnen.
 • De projecten gaan over Trekpleister. Wat je vandaag leert, pas je morgen toe in het filiaal.
 • Je krijgt doorbetaald tijdens je studie-uren én wij betalen je reis- en lunchkosten voor school.
 • Oh, en wij betalen je opleiding.
 • Na je opleiding kun je bij ons blijven plakken in hetzelfde filiaal óf een filiaal naar keuze. En - belangrijk! - doorstromen naar een van onze andere winkelformules, supply chain óf het hoofdkantoor behoort ook tot de mogelijkheden.

Overtuigd? Kies het traject dat bij jou past!

 • mbo 2: Retailmedewerker (BBL)
  Vanaf dag één draai jij mee op de winkelvloer. Zo leer jij het snelst! Onder begeleiding van collega’s en filiaalmanager leer jij in no-time de fijne kneepjes van het vak. Samen zorgen jullie voor een nette winkel, adviseer je klanten óf draai je de kassa. En naast hard werken is er ook tijd om te lachen. We beloven je één ding; saai is het bij ons nooit!
 • mbo 3: Retailspecialist (BBL)
  Tijdens jouw opleiding Retailspecialist leer jij de fijne kneepjes van het retailvak. En dat is uitdagender dan dat jij waarschijnlijk denkt… Je leert alle ins en outs over de goederenstroom, hoe je klanten goed adviseert én - misschien wel het allerbelangrijkste - hoe het team nóg meer verkoopt. Allemaal vanuit de winkel onder begeleiding van je collega’s.
 • mbo 4: Retail Manager (BBL)
  Joehoe retailtalent in de dop! Droom jij ervan om Filiaalmanager te worden in de (nabije) toekomst? Dan is dit je kans! Met de mbo-4 opleiding Retail Manager krijg jij de kans om je te ontwikkelen tot filiaalmanager. Je leert hoe je een team aanstuurt, hoe je de omzet blijft verhogen én hoe je klanten het beste adviseert. En dat leer je allemaal met beide benen in de winkel, onder begeleiding van je collega’s. Tof hè!

Goed om te weten: alle opleidingen zijn in BBL-vorm. Dat betekent vier dagen op de winkelvloer in een van onze filialen en één dag per week met je neus in de boeken. Oh, en je ontvangt tijdens het volgen van deze opleiding salaris!

Leren als stagiair (BOL)

Je mbo-opleiding Retail is leuk, maar het wordt natuurlijk pas écht leuk als je je geleerde kennis in de praktijk kunt brengen. En waar kun je dat nu beter doen dan bij Trekpleister, de gezelligste en succesvolste drogisterij bij jou in de buurt? Dus, ben je klaar om alles wat je leert in je mbo-opleiding Retailmedewerker, Assistent verkoop/retail, Retailspecialist of Retailmanager in onze winkel toe te passen en een kei op de winkelvloer te worden? 

Bij Trekpleister leer je alles over werken in een drukbezochte winkel en mag je vanaf dag één veel zelf doen. Een stageplek volop uitdagingen en verantwoordelijkheden! Zo adviseer en help je winkelende klanten, spring je geregeld bij achter de kassa en zorg je ervoor dat alle schappen in de winkel er netjes uitzien. Je staat altijd klaar voor de klanten, zodat ze met een goed en vertrouwd gevoel de winkel verlaten. 

En wil je na je stage graag bij Trekpleister blijven werken? Dan maken we graag ruimte voor je in het team!

Onze vacatures